هتلی چهار ستاره در کشور پرتغال با نام مرد ادبی دارای بیش از 45 هزار جلد کتاب است که مسافران می توانند هنگام اقامت خود در این هتل از آن ها استفاده کنند.
هتل مرد ادبی اکتبر سال گذشته در کشور پرتغال افتتاح شد و امروز به بهشتی برای مسافران کتابخوان از سراسر دنیا تبدیل شده است. این هتل در یکی از روستاهای شهر اوبیدوس قرار دارد. این شهر بسیار قدیمی است و این هتل در کنار جاذبه های قرون وسطایی شهر به مکانی برای توریست ها تبدیل شده است. مجموعه کتاب هایی که در هتل مرد ادبی نگه داری می شوند اغلب به زبان انگلیسی هستند. این هتل یک کتابخانه بزرگ و غنی نیز به حساب می آید و می تواند خوانندگان سخت پسند را نیز راضی نگه دارد.
اغلب کتاب های موجود در هتل مرد ادبی از راه کمک های مردمی جمع آوری شده اند. در سایت کتابخانه این هتل آمده است تا به حال تعداد 30 هزار جلد کتاب به این هتل اهدا شده است. کتاب ها اغلب به زبان پرتغالی و انگلیسی هستند و زمینه های مختلفی از جمله فلسفه، تاریخ، روانشناسی و رمان را در بر می گیرد.
از نکات جالب هتل مرد ادبی این است که این مجموعه علاوه بر هتل چهار ستاره، یک کتابفروشی ممتاز نیز به حساب می آید. زیرا بخشی از کتاب های این هتل برای فروش گذاشته شده و قسمتی از درآمد آن صرف پژوه های انجمن محلی می شود.
این تم کتاب که بر هتل حاکم است، به کافه و رستوران آن نیز کشیده شده است. اسامی نوشیدنی هایی که در هتل سرو می شوند برگرفته از نام نویسندگان و یا شخصیت های داستانی است. برای مثال مسافران می توانند موهیتوی ارنست همینگوی سفارش دهند. هزینه اقامت در هتل مرد ادبی از 75 یورو شروع می شود و مکان بسیار مناسبی برای عاشقان کتاب است.