انتشارات اندیشمند برای دوست داران نویسندگی و علاقه مندان به داستان و رمان کارگاه های داستان نویسی را به صورت دوره ای در ابتدای هر فصل برای شما علاقه مندان برگزار میکند.
انسان موجودی است ذاتاً قصهگو و هنر قصهگویی و داستانسرایی در ضمیر هر کسی وجود دارد تنها شرط تبدیل داستان سرایی به داستان نویسی و نویسنده شدن آن است که باید آن را پرورش داد. یک صفحه کاغذ سفید، یک مقدار علاقه، یک کم تخیل خلاق، تجربههای اندوخته، بهرهای که از گنجینههای جهان ادبی بردهاید شرایط لازم و گامهای کوچک در نویسنده شدن است، اما کافی نیست. اینکه همه بافتههای ذهنیات را بر بال تخیل بنشانی و پرواز بدهی انگار کوله سفر را برای نویسنده شدن بستهای ولی اینکه چه جوری بتوانی از آن کوله سفر استفاده کنی و تمام آن بافتههای ذهنی را با معیارهای درست زبانی بر کاغذ منتقل کنی و با دیگران بتوانی به اشتراک بگذاری گام و رمز اصلی برای نویسنده شدن است. نوشتن داستان هم به مانند تمام شاخههای هنری شامل دو عنصر طبیعت و صناعت است که اولی ذاتی است و آموختنی و اکتسابی نیست و دومی که قواعد هنری است و آموختنی. در زیبا شناختی یا زیبا شناسی ارگانیک، سرچشمه آفرینش هنری را بر اساس همان دو عنصر(طبیعت و صناعت) در شخص هنرمند و در عمق ذهن خلاق او میدانند
تنها مانعی که بین شما و نویسنده شدن وجود دارد یک چیز است...خودتان.
شما برای نویسنده شدن باید از جایی شروع کنید. شروع این مسیر به دو روش تجربی و آکادمیک امکان پذیر است. در روش تجربی شما میتوانید کتابهایی تخصصی این هنر را مطالعه کنید (مانند کتاب قصه نویسی رضا براهنی)، و بهتر است در این مسیر فقط به مطالعه و یادگیری یک کتاب بسنده نکنید و حداقل از 5 الی 10 کتاب و منبع و مرجع دیگر در زمینه اصول و فنون داستان نویسی بهره ببرید و آموختههای خود را با تحلیل و بررسی داستانها و رمانهای مطرح ایرانی و خارجی مورد ارزیابی قرار بدهید تا نحوهی کار نویسندگان بزرگ و نامی را در اصول نوشتن دریابید.
روش اول به ترتیبی که گفته شد ممکن است یک الی دو سال و حتی بیشتر زمان ببرد و بستگی به مطالعه و تمرین شما دارد.
اما در روش دوم که روش آکادمیک هست، شما میتوانید در کلاسها، دورهها و کارگاههای داستان نویسی شرکت کنید و اصول و فنون داستان نویسی را از طریق اساتید فرا بگیرید و اساتید راهنمای شما در این مسیر باشند تا ضمن جلوگیری از هدر رفتن وقت شما، زمان بیشتری برای تمرین، بررسی و تحلیل و مطالعه داشته باشید.
اولین قدم برای شروع، باور به خود و در گام بعد فراگیری مسایل تکنیکی است که ما سعی داریم در کارگاه اصول و فنون داستان نویسی اندیشمند آن را به شما آموزش بدهیم. تنها شرط ورود به کارگاه اصول و فنون داستاننویسی اندیشمند دلبستگی به هنر داستان است. در این کارگاه داستاننویسی که در هشت جلسه برگزار خواهد شد، سعی داریم سخن و روش آموزشی نویی ساز کنیم. و نیک میدانیم که بهترین شیوه برای درک و شناخت عناصر و اصول و فنون داستاننویسی در ضمن آموزش، خواندن داستانهای برجسته و تحلیل آنها و تمرین و ممارست در نوشتن است بر این اساس ما در طول این دوره علاوه بر ارسال رایگان جزوات، نمونههای داستانی و کتابهای کاربردی به انجام تمرین و تحلیل نمونههای داستانی خواهیم پرداخت. در زیر میتوانید با برخی از مهمترین مباحث نظری دوره که تدریس خواهد شد، آشنا شوید:
و ...
لازم به ذکر است که این دوره در ابتدای هر فصل برگزار خواهد شد و محل برگزاری دوره در شهر تهران به آدرس: خیابان انقلاب، ما بین خیابان دانشگاه و ابوریحان، ساختمان فروردین، پلاک1182، طبقه5، واحد19 خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام با شماره های 66492504-021 و 66492402-021 تماس حاصل نمایید.