کتاب راهنمای تشخیص روانپویشی به نویسندگی ویتوری لینگاردی و نانسی ویلیامز و مترجمی دکتر رامین علوی نژاد، شیرین کوشکی و فاطمه گلشنی منتشر شده در نشر زرین اندیشمند.
ویتوری لینگاردی و نانسی ویلیامز
دکتر رامین علوی نژاد، شیرین کوشکی و فاطمه گلشنی
این روزها دانشجویان به حصوص دانشجویان رشته روانشناسی خواستار این کتاب هستند.
شما هم میتوانید این کتاب را از سایت گالری کتاب، دیچی کالا و دیگر سایت ها خریداری کنید.
یک مدل شخصیت در نهایت به نوعی یک نقشه به حساب می¬آید. هدف آن کمک به استفاده کننده برای پیدا کردن مسیر و تطبیق دادن خود بوسیله علائم وجهت یابی است. نقشه های مختلف اهداف متفاوتی را دنبال می¬کنند ( نقشه جاده، نقشه جغرافیایی، نقشه سیاسی). اهداف نقشه محور P نسخه دوم راهنمای تشخیصی مبتنی بر روان پویشی (PMD-2) عمق بخشیدن به فهم درمانگران از بیماران و جهت دادن به مسیر درمان است.
سایر نقشه های شخصیت، از قبیل راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM، در حال حاضر نسخه پنجم انجمن روانپزشکی آمریکا، 2013) و طبقه بندی بین المللی بیماری¬ها ( ICD-10 سازمان بهداشت جهانی، 2000)، اهداف متفاوتی را ارائه می¬دهند. آنها مزایا و معایبی دارند اما عموما درمانگران این احساس را ندارند که فهم روانشناختی مناسبی برای هدایت درمان توسط این منابع حاصل می¬شود (از جمله اسپیتزر، فیرست، شدلر و همکاران، 2008). نقشه محور P صریحا برای این منظور در نظر گرفته شده است.
یک تفاوت بنیادین بین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) و طبقه بندی بیماری¬ها (ICD) و نقشه محور P در این است که DSM و ICD اختلالات را طبقه بندی می¬کنند اما در مقابل نقشه محور P بازنمایی انواع انسان است (برای بحث بیشتر درباره تفاوت ها و دلایل سیستم PMD-2 پیوست 1.1 را در انتهای فصل ببینید). هدف آن، ارتقاء فرمول بندی مورد است تا درمانگر بتواند مشکلات فرد را در بافت گسترده ای ازکارکرد شخصیت بفهمد. این، به فهم نحوه اثربخشی روان درمانی برای هر فرد بخصوص کمک می¬کند. فورمولبندی مورد برای بیمارانی که در روان درمانی قرار نمی¬گیرند نیز به لحاظ بالینی مفید است، برای نمونه به درمانگر کمک می¬کند تا عدم تبعیت از درمان، مدیریت تروما و سوگ یا انجام کار مفید در ساختار توانبخشی را بفهمد.