رمان سووشون برجسته ترین اثر سیمین دانشور است که در دنیا به 17 زبان ترجمه شده است. همه ما در سال های دبیرستان با این کتاب ماندگار آشنا شده ایم. اکنون با ما همراه باشید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در مورد این کتاب به دست آورید. دانشور از نویسندگان برجسته ایرانی و همسر جلال آل احمد است. وی در سال 1348 کتاب سووشون را به چاپ رساند.
اولین نکته ای توجه مخاطب را جلب می کند اسم این کتاب است. سووشون برگرفته از یک مراسم عزاداری ایرانی است که در سوگ سیاوش، یکی از قهرمان های شاهنامه فردوسی در خفا برگزار می شود. انتخاب این عنوان برای کتاب به دلیل شباهت مرگ یکی از شخصیت های اصلی با مرگ مظلومانه سیاوش است. داستان این کتاب در دهه بیست، یعنی در زمان جنگ جهانی دوم و تسلط انگلیسی ها به ایران رخ می دهد.
یوسف و زری، شخصیت های اصلی این داستان هستند که در شیراز زندگی می کنند. یوسف زمین دار بسیار روشنفکر و میهن پرست است که دغدغه معیشت مردم را دارد. زری نمونه ای از یک بانوی ایرانی تمام عیار است که برترین دارایی خود را خوانده اش می داند.
داستان با زندگی عاشقانه یوسف و زری و بچه های آن دو آغاز می شود و رفته رفته وارد فضای نابسامان دهه 20 می شود. قسمت هایی از داستان به اندازه ای فضا را خوب توصیف کرده است که مخاطب می تواند خود را در آن فضا قرار داده و اتفاقات پیش آمده را به خوبی درک کرده و با شخصیت های داستان احساس نزدیکی کند.
سووشون یکی از بهترین رمان های ایرانی است که ما را با وقایعی که در گذشته کشورمان رخ داده است بیشتر آشنا می کند و همچنین باعث می شود که مخاطب نسبت به خانواده، اطرافیان و هموطنان خود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشد.