کتاب نان و شراب اثر اینیاتسیو، نویسنده نامدار ایتالیایی برای اولین بار در سال 1936 به زبان آلمانی منتشر شد و سپس در سال 1937 نسخه ایتالیایی آن منتشر شد.
نان و شراب در زمان تبعید سیلونه در دولت موسولینی نوشته شد. بسیاری معتقدند که داستان این کتاب شرحی از حال و هوای نویسنده در آن دوران و علت جدا شدن او از حزب کمونیست می باشد.
داستان نان و شراب در مورد پیترو سپینای است. او یک مهاجر است که به صورت غیر قانونی به ایتالیا مهاجرت کرده است و برای مخفی کردن هویت خود به شکل یک کیش در آمده و نام خود را دون پائولو گذاشته است. او بیمار می شود و به همین دلیل رم را ترک کرده و برای معالجه به یک روستا نقل مکان می کند. پیترو در این روستا با دختری راهبه به نام کریستینا آشنا می شود. دختری که به دلیل علاقه به جوهر اخلاقی مسیحیت به این دین روی آورده است. در این بین پیترو توسط پلیس ها شناسایی شده و به کوهستان پناه می برد.
داستان کتاب نان و شراب تحلیلی بر سیاست حاکم بر ایتالیا در آن زمان و عناصری چون کلیسا، سوسیالیسم و فاشیسم است. عناصری که با تضادهای خود ایتالیا را از هم گسیخته اند. داستان در زمان موسیلینی رخ می دهد. در آن زمان کلیسا طرفدار دولت و مردم تحت تاثیر خرافات و تعصبات مذهبی بودند. پیترو می خواست کشیش شود اما حالا به یک سوسیالیست تبدیل شده و علیه فاشیسم مبارزه می کند.
کتاب نان و شراب برای نخستین بار در سال 1936 به زبان آلمانی و سپس انگلیسی چاپ شد و نسخه ایتالیایی آن در سال 1937 منتشر شد. سیلونه پس از پایان جنگ نسخه ای کاملا متفاوت را در سال 1955 وارد بازار کرد. این کتاب به عنوان اولین اثر اینیاتسیو سیلونه در سال 1345 توسط محمد قاضی به فارسی ترجمه شد.