طبق آمار منتشر شده از طرف انجمن بین المللی ناشران، صنعت نشر بالاتر از صنعت فیلم و مجلات قرار گرفته است.
ناشران انگلیسی به نسبت جمعیت، بیشترین تعداد عنوان چاپ شده جدید را در پنج سال اخیر دارا هستند. انجمن بین المللی ناشران در گزارش سالانه خود درج کرد: ناشران انگلیسی به ازای یک میلیون جمعیت، بیش از 2800 عنوان کتاب جدید چاپ کرده و وارد بازار نشر کرده اند. این رقم بیشترین میزان انتشار کتاب نسبت به جمعیت در جهان است. همچنین انگلیس با 1000 عنوان کتاب بیشتر نسبت به کشور دوم در رده اول قرار گرفته است.
ناشران انگلیسی از سال 2013 تا 2018 بیش از 184000 عنوان چاپ شده جدید یا تجدید چاپ وارد بازار کرده اند. این کشور رتبه اول را در قاره اروپا به خود اختصاص داده است.
درآمد 4.7 میلیاردی ناشران انگلیسی در سال 2017 به 7 میلیارد پوند رسیده است، که این مبلغ بسیار قابل توجه است. همچنین انگلیس بزرگترین بازار صادرات نشر را تحت اختیار دارد. این رقم برای انگلیس 1.5 میلیارد پوند و برای آمریکا و اسپانیا به ترتیب برابر با 1 میلیارد پوند و 331 میلیون پوند است.
مدیر اجرایی انجمن بین المللی ناشران عنوان کرد: پشت پرده این برتری عواملی مانند خلاقیت، پشتکار، قانون کپی رایت و زبان انگلیسی قرار دارند.
صنعت نشر با درآمد 151 میلیون دلاری از صنایع فیلم سازی و مجله که به ترتیب درآمدهایی برابر با 133 میلیارد پوند و 107 میلیارد پوند دارند در رتبه بالاتری قرار گرفته است.
رئیس انجمن بین المللی ناشران گفت: دیجیتالی شدن کتاب ها در دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است اما مشکلاتی نیز به همراه داشته است. مشکلاتی مانند دعواهای کپی رایتی یا قیمت گذاری های آمازون در این سال ها وجود داشته اند. این مشکلات باید هرچه سریع تر برطرف شوند، زیرا هر دو طرف درس هایی از یکدیگر می آموزند.