جایزه بین المللی نویشتات که به عنوان نوبل آمریکا شناخته می شود، به اسماعیل کاداره، بزرگترین شاعر و نویسنده آلبانیایی رسید.
دیروز دوشنبه مورخ 14 مهر 1399 سفارت آمریکا در آلبانی از انتخاب اسماعیل کاداره، نویسنده مشهور آلبانیایی به عنوان برنده جایزه بین المللی نویشتاتخبر داد. این سفارت در صفحه فیسبوک خود اعلام کرده است که جایزه و جشنواره نویشتات که در بزرگداشت کتاب ها و فرهنگ بین المللی است، امسال پنجاهمین سالگرد برگزاری خود را جشن خواهد گرفت. این مراسم در اواخر ماه اکتبر به میزبانی دانشگاه اوکلاهما به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
اسماعیل کاداره، نویسنده 84 ساله آلبانیایی همواره به عنوان یکی از کاندیداهای قدیمی جایزه نوبل ادبیات مطرح بوده است. این نویسنده از دهه 60 میلادی که آلبانی توسط رژیم کمونیستی و دیکتاتوری اداره می شد به عنوان یک نویسنده و شاعر شناخته شد و با چاپ کتاب ژنرال ارتش مرده در سال 1963 به شهرت جهانی دست پیدا کرد.
اسماعیل کاداره در اوایل دهه 90 میلادی آلبانی را ترک کرده و به فرانسه رفت و پس از فروپاشی رژیم کمونیستی بین تیرانا و پاریس در رفت و آمد بود. اما بیشتر عمر خود را در فرانسه سپری کرده است. او در سال 1996 عضو فرهنگستان علوم اخلاقی و سیاسی فرانسه شد و پس از آن به عنوان افسر لژیون دونور معرفی شد.
کتاب های مهتاب، آوریل شکسته، رویدادهای شهر سنگی و زمستان سخت از آثار مهم اسماعیل کاداره هستند که در ایران نیز ترجمه شده و به چاپ رسیده اند.
جایزه بین المللی نویشتات از سال 1969 به راه فتاد. این جایزه هر دو سال یک بار برگزار می شود و اغلب آن را هم تراز با نوبل ادبیات می دانند. این جایزه تا به حال به چهره های سرشناسی همچون گابریل گارسیا مارکز و الیزابت بیشاپ اهدا شده است.
ارزش مالی جایزه بین المللی نویشتات 50 هزار دلار است که به همراه آن یک مجسمه پر عقاب و لوح یادبود به برنده اهدا می شود.